Frankrijk – Vendée – Chateau d’Olonne

De Vendée

De Vendée is een streek in west-Frankrijk, net onder de uitstulping van Bretagne. Het klimaat is er, onder invloed van de warme golfstroom, beter dan in vele andere delen van frankrijk. De gunstige ligging ten opzichte van Nederland betekent dat u binnen een dag met de auto op uw bestemming bent. De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 950 km. De Vendée is een vlakke streek, waar je goed kan fietsen. De kust is gedeeltelijk rotsachtig en gedeeltelijk voorzien van zandstranden. De zee (oceaan) is behoorlijk wild en er is veel verschil tussen eb en vloed.In de Vendée zijn veel golfbanen en ook op watersportgebied is er veel te beleven, zoals surfen en zeilen.

Les Sables d’Olonne

Les Sables d’Olonne is de 2e badplaats aan de Franse Westkust. Vooral bekend is de brede en verlichte boulevard van 3,5 km lengte. Daarnaast zijn er 2 casino’s, musea, een theater, bioscoop, congrescentrum en dierentuin. De vele hotels variërend van eenvoudig tot zeer luxe (Thalasso) zijn het gehele jaar door goed bezet. De aanwezige visvloot zorgt dagelijks voor verse aanvoer voor de tientallen restaurants. Er is een breed zandstrand met strandwachten. Mede door de jachthaven zijn er veel watersportactiviteiten. Door het micro-klimaat is er van maart tot en met oktober volop zon en groeien er palmbomen. De temperatuur in het voorjaar en najaar schommelt tussen 18 en 24° Celsius. In de zomermaanden juni, juli, augustus en september ligt de temperatuur tussen 25 en 30° C. De zachte oceaanwind zorgt dan voor een aangename verkoeling.

Les Jardins du Sables d’Olonne, een uniek vakantiepark op een schitterende plek. Nog geen kilometer van de zee en nabij de badplaats Les Sables d’Olonne. Het park ligt in de gemeente Château d’Olonne op een 13,5 ha groot terrein. Dit prachtig glooiende terrein – deel van de voormalige boerderij Villeneuve – wordt doorsneden door een stroompje. Het is de plek waar een gastvrij recreatieresort is gerealiseerd met 162 luxe parkwoningen. Les Jardins du Château d’Olonne is een witte raaf aan dit deel van de kust en één van de speerpunten in het samenwerkings-verband van ‘Le Pays d’Olonne’. Les Jardins du Sables d’Olonne is een park met allure voor mensen met allure.

www.vendee-tourisme.com