Frankrijk – Ardèche – Vallon Pont d’Arc

De Ardèche

Ooit op vakantie geweest in de Ardèche? Dan herinnert u zich dat ongetwijfeld nog heel goed! De natuur, het klimaat, de gezellige dorpjes en de grote afwisseling aan activiteiten. Mogen wij u voorstellen aan ons nieuwe villapark Les Rives de l’Ardèche? Dit ruim opgezette park ligt in de directe omgeving van het pittoreske dorpje Vallon Pont d’Arc en, zoals de naam al zegt, op loopafstand van de oevers van de Ardèche.

In de Ardèche kunt u van noord tot zuid in alle veiligheid een verfrissende duik nemen; de door ons aanbevolen plaatsen staan het hele zomerseizoen onder toezicht.
 
Hier volgen enkele paradijselijke plekjes waar ook alle watersporten bedreven kunnen worden (zeilen, surfen, kanoën, waterfietsen) en gepicknickt kan worden:
Voor liefhebbers van beken en rivieren: 

Vallon Pont d’Arc

Het levendige en sfeervolle Vallon Pont d’Arc is een historisch stadje en centrum voor cultureel toerisme. In de winter telt het plaatsje 2000 inwoners, in de zomer heerst een gezellige drukte. Het gemeentehuis is in 1639 door Louis XIII gebouwd en ademt nog steeds dezelfde sfeer uit. In het centrum kunt u zich vergapen aan talloze leuke winkeltjes en restaurants. De pittoreske cafeetjes met gezellige terrasjes nodigen u uit voor een heerlijk glas wijn. Op de wekelijkse markt vindt u veel regionale producten, een bezienswaardigheid op zich. Elke zomer vinden er diverse evenementen plaats, zoals het ‘Lavendel-feest’.

 
De Ardèche is natuurlijk vooral bekend om zijn schitterende natuur kunstwerk: de natuurlijke boog van de Pont d’Arc met een hoogte van 66 meter. Dit gebied is tot beschermd natuurgebied verklaard. Er zijn talloze activiteiten te ondernemen zoals bijvoorbeeld met een kano-kayak de rivier afdalen, grotten zoals “Grottes de la Madeleine”, meer dan 2 miljoen jaar oud. Veel grotten hebben ook ondergrondse watervallen, wandelen in diverse natuurreservaten. En ook een tocht met het historische treintje vanaf St. Germain waarbij u zeer mooie uitzichten heeft over de omgeving is zeer aanbevelenswaardig. Een tocht langs de Gorges de l’Ardèche is zeer zeker de moeite waard met de mooie uitzichten. Er zijn veel punten waar u even kunt stoppen om mooie foto’s te maken of te genieten van het uitzicht. Plaatsen die zeer zeker het bezoeken waard zijn o.a. Aubenas, de regionale hoofdstad, Vals-les-Bains met zijn kuuroord en Montélimar, bekend om zijn fabricage van nougat.